W 2015 roku Krzysiek jako pierwszy w Polsce zapoczątkował profesjonalny biznes ściśle związany z churros.
Złote Paluchy Churros szybko zdobyły serca klientów, prowadząc do otwarcia kolejnych punktów i dalszego rozwoju firmy. Dwa lata później Wojtek został wspólnikiem, by we dwójkę kontynuować dynamiczny rozwój firmy.
Razem z partnerami franczyzowymi, zdobyliśmy uznanie na licznych zlotach i nagrody, m.in. „People’s Choice” w European Street Food Awards.
Nasza słodka podróż trwa nadal, a Złote Paluchy Churros to nie tylko biznes, lecz także historia pasji, współpracy i słodkich sukcesów.
czerwiec- zakup pierwszej przyczepy, która została postawiona w Dziwnówku na czas sezonu letniego.
grudzień- po udanym sezonie letnim przyczepa znad morza trafiła do malowniczej miejscowości Małe Ciche niedaleko Zakopanego na sezon zimowy.
kwiecień- nasz sprzęt do churros trafia do dwóch największych parków rozrywki w Polsce.
czerwiec- wielkość naszego punktu w Dziwnówku rośnie prawie trzykrotnie w stosunku do roku poprzedniego
wrzesień- uczestnictwo w pierwszych zlotach Food Trucków, które okazały się wielkim sukcesem.
październik- zakup drugiej przyczepy gastronomicznej.
Niesamowity debiut na scenie food truckowej skutkuje dużym zainteresowaniem wśród innych przedsiębiorców – podpisujemy pierwszą umowę franczyzową.
Debiutujemy na jarmarkach Bożonarodzeniowych – w Szczecinie i Łodzi.
Powstaje spółka Churros s.c. , a Wojciech Pawłowski dołącza jako wspólnik
czerwiec- otwarcie dwóch kolejnych nadmorskiego punktów sezonowych.
październik- zakup pierwszego Food Trucka.
Uczestniczyliśmy w ponad 50 zlotach food truckowych w całej Polsce, jesteśmy rozchwytywani przez organizatorów imprez, gdyż nasze churros cieszą się niewątpliwie największym zainteresowaniem na imprezach, choć nadal 70% klientów nie wie, co to jest.
Dołącza do nas kolejnych 4 partnerów franczyzowych.
kwiecień- sprzedajemy nasz sprzęt do sieci meksykańskich lokali zlokalizowanych w galeriach handlowych.
czerwiec-sierpień- otwarcie kolejnych 2 nadmorskich punktów sezonowych.
wrzesień- dzięki wsparciu naszej rosnącej liczby fanów zostajemy finalistami European Street Food Awards (jako jeden z 5 najlepszych Food Trucków w Polsce).
W tym roku odwiedziliśmy już ponad 100 miast podczas zlotów Food Trucków.
Nasz fanpage na facebooku przekracza magiczną liczbę 10 tysięcy obserwujących.
Dołącza do nas 3 nowych partnerów.
luty- uczestniczymy w targach cukierniczych Sweet Expo w Warszawie.
marzec- kupujemy 2 kolejne przyczepy gastronomiczne, nasza flota liczy już 4 przyczepy i 1 Food Trucka.
czerwiec- otwieramy 2 kolejne punkty nadmorskie.
wrzesień- dzięki wsparciu fanów ponownie zostajemy finalistami European Street Food Awards.
Dołącza do nas 5 partnerów franczyzowych.
Wraz z partnerami franczyzowymi nasza marka uczestniczyła w ponad 400 zlotach Food Truckowych oraz innych wydarzeniach. Jesteśmy zdecydowanym liderem w kraju w tej kategorii.
Dwóch organizatorów zlotów Street Foodowych obserwując nasz biznes, decyduje się zostać naszymi franczyzobiorcami.
styczeń- otwieramy nasz pierwszy punkt stacjonarny w Oświęcimiu.
Trzeci raz z rzędu jesteśmy finalistami European Street Food Awards.
Rozszerzamy nasz kontrakt na dystrybucję sprzętu marki Masamar na kraje Europy Centralnej.
Dołącza do nas 4 partnerów franczyzowych, w tym jeden z Czech.
Pomimo pandemii firma notuje rekordowe wyniki finansowe.
styczeń-luty – nasza zimowa lokalizacja w Małe Ciche bije rekordy popularności.
maj- nawiązujemy współpracę ze Śląskim Wesołym Miasteczkiem Legendia.
Dochodzimy do momentu w którym nasze churrosy odwiedzają prawie 20 miast w ciągu jednego weekendu.
Dokonujemy pełnej restrukturyzacji naszych nadmorskich lokali.
grudzień- zorganizowaliśmy jarmark świąteczny w naszym rodzinnym Oświęcimiu.
Ponownie dostajemy się do finału European Street Food Awards.
Kolejnych 2 organizatorów zlotów Food Truckowych dołącza do grona naszych franczyzobiorców.
Realizujemy usługi cateringowe dla coraz większych przedsiębiorstw.
Ze względu na rzetelną współpracę z producentem, rozszerzamy nasz kontrakt na dystrybucję sprzętu marki Masamar na kraje półwyspu bałkańskiego.
czerwiec- otwieramy następny punkt sezonowy nad morzem.
lipiec- nawiązujemy współpracę z Polskimi Kolejami Linowymi.
Zajmujemy się współorganizacją strefy gastronomicznej na Sun Festivalu oraz Sunrise Festival.
Podczas polskiego finału ESFA zostaje wprowadzona nagroda “People’s Choice”, którą zdobywamy! Jest ona przepustką do uczestniczenia w Europejskim finale organizowanym w Monachium.
Na finale w Monachium zdobywamy zaszczytne drugie miejsce w kategorii “Najlepszy deser street foodowy w Europie”.
Uczestniczymy prawie w 20 jarmarkach bożonarodzeniowych na terenie całej Polski.
kwiecień-maj- ponowna restrukturyzacja i rozbudowa naszych lokali nadmorskich.
lipiec- organizacja strefy gastronomicznej podczas festiwalu balonowego w Szczecinku.
Zrealizowaliśmy kilkanaście cateringów, dla małych oraz dużych przedsiębiorstw.
Szósty raz z rzędu zostajemy jednym z 5 najlepszych food trucków w kraju, po raz drugi reprezentujemy Polskę na europejskich finałach street foodu.
Finał odbywa się w Saarbrucken w Niemczech, gdzie otrzymaliśmy wyróżnienie od całego jury.
Nasz fanpage na Facebooku zyskuje prawie 20 tysięcy polubień oraz blisko 4 tysiące pozytywnych recenzji.
Dołącza do nas kolejnych 4 partnerów franczyzowych.
Firma wkracza w zaawansowany etap rozwoju marki, podejmujemy decyzje w sprawie zmiany wizerunku oraz rozwijamy nasze struktury kierownicze.
Oferujemy franczyzę Złotych Paluchów Churros dla przedsiębiorczych duchów!
Nasza marka to nie tylko smak, to także rodzinne wartości i innowacyjność.
Dzięki nam zyskujesz możliwość na rozwinięcie własnego udanego biznesu
z przodującym graczem na rynku słodkiej gastronomii.
Razem tworzymy słodki sukces!
Unikalny catering na imprezy firmowe!
Zapewnimy nie tylko wyśmienite churrosy, ale także kompleksowy serwis cateringowy, dostosowany do Waszych potrzeb i preferencji.
Nasza usługa sprawi, że Wasza impreza nabierze wyjątkowego charakteru. Pozwólcie nam urozmaicić Waszą imprezę firmową street foodem w najlepszym wydaniu.
Posiadamy ekskluzywny kontrakt na dystrybucję profesjonalnego sprzętu do produkcji churros hiszpańskiej firmy Masamar
w tej części Europy.
Masamar istnieje na rynku międzynarodowym od 50 lat. Wysoka jakość oraz bardzo konkurencyjna cena czyni tę markę jednym
z czołowych producentów sprzętu do churros.
Jeżeli myślisz o poszerzeniu swojego menu o ten hiszpański przysmak – świetnie się składa. Znajdziesz u nas cały sprzęt potrzebny do przyrządzania churros.