W 2015 roku Krzysiek jako pierwszy w Polsce zapoczątkował profesjonalny biznes ściśle związany z churros.

Złote Paluchy Churros szybko zdobyły serca klientów, prowadząc do otwarcia kolejnych punktów i dalszego rozwoju firmy. Dwa lata później Wojtek został wspólnikiem, by we dwójkę kontynuować dynamiczny rozwój firmy.

Razem z partnerami franczyzowymi, zdobyliśmy uznanie na licznych zlotach i nagrody, m.in. „People’s Choice” w European Street Food Awards.

Nasza słodka podróż trwa nadal, a Złote Paluchy Churros to nie tylko biznes, lecz także historia pasji, współpracy i słodkich sukcesów.

czerwiec- zakup pierwszej przyczepy, która została postawiona w Dziwnówku na czas sezonu letniego.

grudzień- po udanym sezonie letnim przyczepa znad morza trafiła do malowniczej miejscowości Małe Ciche niedaleko Zakopanego na sezon zimowy.

kwiecień- nasz sprzęt do churros trafia do dwóch największych parków rozrywki w Polsce.

czerwiec- wielkość naszego punktu w Dziwnówku rośnie prawie trzykrotnie w stosunku do roku poprzedniego

wrzesień- uczestnictwo w pierwszych zlotach Food Trucków, które okazały się wielkim sukcesem.

październik- zakup drugiej przyczepy gastronomicznej.

Niesamowity debiut na scenie food truckowej skutkuje dużym zainteresowaniem wśród innych przedsiębiorców – podpisujemy pierwszą umowę franczyzową.

Debiutujemy na jarmarkach Bożonarodzeniowych – w Szczecinie i Łodzi.

Powstaje spółka Churros s.c. , a Wojciech Pawłowski dołącza jako wspólnik

czerwiec- otwarcie dwóch kolejnych nadmorskiego punktów sezonowych.

październik- zakup pierwszego Food Trucka.

Uczestniczyliśmy w ponad 50 zlotach food truckowych w całej Polsce, jesteśmy rozchwytywani przez organizatorów imprez, gdyż nasze churros cieszą się niewątpliwie największym zainteresowaniem na imprezach, choć nadal 70% klientów nie wie, co to jest.

Dołącza do nas kolejnych 4 partnerów franczyzowych.

kwiecień- sprzedajemy nasz sprzęt do sieci meksykańskich lokali zlokalizowanych w galeriach handlowych.

czerwiec-sierpień- otwarcie kolejnych 2 nadmorskich punktów sezonowych.

wrzesień- dzięki wsparciu naszej rosnącej liczby fanów zostajemy finalistami European Street Food Awards (jako jeden z 5 najlepszych Food Trucków w Polsce).

W tym roku odwiedziliśmy już ponad 100 miast podczas zlotów Food Trucków.

Nasz fanpage na facebooku przekracza magiczną liczbę 10 tysięcy obserwujących.

Dołącza do nas 3 nowych partnerów.

luty- uczestniczymy w targach cukierniczych Sweet Expo w Warszawie.

marzec- kupujemy 2 kolejne przyczepy gastronomiczne, nasza flota liczy już 4 przyczepy i 1 Food Trucka.

czerwiec- otwieramy 2 kolejne punkty nadmorskie.

wrzesień- dzięki wsparciu fanów ponownie zostajemy finalistami European Street Food Awards.

Dołącza do nas 5 partnerów franczyzowych.

Wraz z partnerami franczyzowymi nasza marka uczestniczyła w ponad 400 zlotach Food Truckowych oraz innych wydarzeniach. Jesteśmy zdecydowanym liderem w kraju w tej kategorii.

Dwóch organizatorów zlotów Street Foodowych obserwując nasz biznes, decyduje się zostać naszymi franczyzobiorcami.

styczeń- otwieramy nasz pierwszy punkt stacjonarny w Oświęcimiu.

Trzeci raz z rzędu jesteśmy finalistami European Street Food Awards.

Rozszerzamy nasz kontrakt na dystrybucję sprzętu marki Masamar na kraje Europy Centralnej.

Dołącza do nas 4 partnerów franczyzowych, w tym jeden z Czech.

Pomimo pandemii firma notuje rekordowe wyniki finansowe.

styczeń-luty – nasza zimowa lokalizacja w Małe Ciche bije rekordy popularności.

maj- nawiązujemy współpracę ze Śląskim Wesołym Miasteczkiem Legendia.

Dochodzimy do momentu w którym nasze churrosy odwiedzają prawie 20 miast w ciągu jednego weekendu.

Dokonujemy pełnej restrukturyzacji naszych nadmorskich lokali.

grudzień- zorganizowaliśmy jarmark świąteczny w naszym rodzinnym Oświęcimiu.

Ponownie dostajemy się do finału European Street Food Awards.

Kolejnych 2 organizatorów zlotów Food Truckowych dołącza do grona naszych franczyzobiorców. 

Realizujemy usługi cateringowe dla coraz większych przedsiębiorstw.

Ze względu na rzetelną współpracę z producentem, rozszerzamy nasz kontrakt na dystrybucję sprzętu marki Masamar na kraje półwyspu bałkańskiego.

czerwiec- otwieramy następny punkt sezonowy nad morzem.

lipiec- nawiązujemy współpracę z Polskimi Kolejami Linowymi.

Zajmujemy się współorganizacją strefy gastronomicznej na Sun Festivalu oraz Sunrise Festival. 

Podczas polskiego finału ESFA zostaje wprowadzona nagroda “People’s Choice”, którą zdobywamy! Jest ona przepustką do uczestniczenia w Europejskim finale organizowanym w Monachium.

Na finale w Monachium zdobywamy zaszczytne drugie miejsce w kategorii “Najlepszy deser street foodowy w Europie”. 

Uczestniczymy prawie w 20 jarmarkach bożonarodzeniowych na terenie całej Polski.

kwiecień-maj- ponowna restrukturyzacja i rozbudowa naszych lokali nadmorskich.

lipiec- organizacja strefy gastronomicznej podczas festiwalu balonowego w Szczecinku.

Zrealizowaliśmy kilkanaście cateringów, dla małych oraz dużych przedsiębiorstw.

Szósty raz z rzędu zostajemy jednym z 5 najlepszych food trucków w kraju, po raz drugi reprezentujemy Polskę na europejskich finałach street foodu.

Finał odbywa się w Saarbrucken w Niemczech, gdzie otrzymaliśmy wyróżnienie od całego jury.

Nasz fanpage na Facebooku zyskuje prawie 20 tysięcy polubień oraz blisko 4 tysiące pozytywnych recenzji. 

Dołącza do nas kolejnych 4 partnerów franczyzowych.

Firma wkracza w zaawansowany etap rozwoju marki, podejmujemy decyzje w sprawie zmiany wizerunku oraz rozwijamy nasze struktury kierownicze.

Oferujemy franczyzę Złotych Paluchów Churros dla przedsiębiorczych duchów!

Nasza marka to nie tylko smak, to także rodzinne wartości i innowacyjność.
Dzięki nam zyskujesz możliwość na rozwinięcie własnego udanego biznesu
z przodującym graczem na rynku słodkiej gastronomii.

Razem tworzymy słodki sukces!

Unikalny catering na imprezy firmowe!

Zapewnimy nie tylko wyśmienite churrosy, ale także kompleksowy serwis cateringowy, dostosowany do Waszych potrzeb i preferencji.

Nasza usługa sprawi, że Wasza impreza nabierze wyjątkowego charakteru. Pozwólcie nam urozmaicić Waszą imprezę firmową street foodem w najlepszym wydaniu.

Posiadamy ekskluzywny kontrakt na dystrybucję profesjonalnego sprzętu do produkcji churros hiszpańskiej firmy Masamar
w tej części Europy.

Masamar istnieje na rynku międzynarodowym od 50 lat. Wysoka jakość oraz bardzo konkurencyjna cena czyni tę markę jednym
z czołowych producentów sprzętu do churros.

Jeżeli myślisz o poszerzeniu swojego menu o ten hiszpański przysmak – świetnie się składa. Znajdziesz u nas cały sprzęt potrzebny do przyrządzania churros.